Hasmenés megszüntetésére

Állítsa meg a hasmenést - használja az Enterosgel-t. Elsősegély mérgezés ellen!

Hogyan állítsuk meg a hasmenést?

Az Enterosgel®-t szájon át történő fogyasztása 1-2 órával étkezés előtt vagy után. A termék bevétele után ajánlatos megfelelő mennyiségű vízzel lemosni, vagy az adagot fél pohár vízben hígítani a beadás előtt. Az életkorhoz kapcsolódó adagolási rend:

  • Hasmenés kezelése felnőtteknél: 15 g (1 tasak vagy 1 evőkanál) naponta háromszor (45 g / nap).
  • Hasmenés kezelése gyermekeknél: 10-15 g (2-3 teáskanál) naponta háromszor (30–45 g / nap); • 1–5 év: 5–10 g (1-2 teáskanál) naponta háromszor (15–30 g / nap).
  • Hasmenés kezelése kisgyermekek számára: 1,7 g (1/3 teáskanál) etetés előtt, naponta legfeljebb 6 alkalommal (legfeljebb 10 g / nap). Az Enterosgel® egyszeri adagja fogyasztás előtt összekeverhető anyatejjel, vízzel, gyümölcslével vagy félig folyékony bébiételekkel (1: 3 arányban).


Az egyedülálló molekulaszerkezet miatt az Enterosgel „nano szivacsként” működik. Csak a mérgező anyagokat és a patogén baktériumokat szívja fel anélkül, hogy befolyásolná a szervezet ásványi anyag- vagy vitamin-egyensúlyát. A fertőző jellegű hasmenést gyakran hányás és magas testhőmérséklet követi. A hasmenés előfordulásának okai többnyire olyan vírusokhoz kapcsolódnak, mint rotavírusok, adenovírusok vagy koronavírusok. A kórokozó baktériumok, például a szalmonella, a vérhas vagy az Escherichia coli súlyos bélrendellenességeket okozhatnak. Hogyan lehet gyorsan megállítani a hasmenést? Egyszerű és könnyű – vegye be az Enterosgelt.

Állítsa meg a hasmenést.

Az „enterosgel-stop hasmenés” pozitív hatással van a klinikai teljesítményre, csökkenti a hasi fájdalmat, megállítja a hasmenést, csökkenti a súlyosságát és normalizálja a bélmozgás gyakoriságát a D-IBS-ben szenvedő betegeknél, ezáltal hozzájárulva az életminőség javulásához. Az Enterosgel egy egyszerű „hasmenéses-elhárító”, biztonságos használattal.

D-IBS-ben szenvedő betegek számára ajánlható kezelési rendek: 15-22,5 g (1 egyszeri adag) Enterosgel-t naponta háromszor, étkezés után egy órával, szájon át, három egymást követő héten át (az adagot fel kell oldani 200 ml folyadékban. vagy legalább 200 ml ivóvízzel le kell öblíteni).

  1. Táblázat A klinikai praxisban alkalmazott modern enteroszorbensek jellemzőinek összehasonlítása.
Név Hatás a nyálkahártyákra Felszívódási kapacitás Adagolás Biztonságos használat
Enterosgel - metil-kovasav hidrogélje, az egyetlen erősen szelektív enteroszorbens
Citoprotektív hatás, a membrán emésztés megsemmisítése nélkül
4,5-5,0, szorpciós szelektivitás 70-1 000 U, patogén flóra tapadás
1 éves kor alatt - 5 g / nap; 2-7 év - 10 g / nap; 7-10 év - 10-20 g / nap; Felnőttek - legfeljebb 30 g / nap
6 hónap
Aktív szén (karbolén)
5-7 nap után elpusztítja a GIT nyálkahártyát
1.8-2.0
1 g * életkor
7-10 nap
Polyphepanum - fatermék (lignin)
5-7 nap után elpusztítja a GIT nyálkahártyát
2.0-2.2
0.5-1.0 g * testtömeg (kg)
3-7 nap
Microsorb-P - granulált szénszorbens
10-14 nap után elpusztítja a GIT nyálkahártyát
2.2-2.4
1 g * életkor
3-5 nap

Hasmenés babáknál

Európában a hasmenés elleni otthoni gyógymódok többsége az Enterosgel-t használja a hasmenés megállításához. A klinikai és laboratóriumi kutatások eredményei megerősítették az Enterosgel alkalmazásának magas hatékonyságát a hasmenés megállításában rotavírusos fertőzésben szenvedő csecsemőknél. Az összegyűjtött adatok tekintetében az Enterosgel-t csecsemőknél és gyermekeknél a rotavírus okozta hasmenés kezelésére és a fertőző szövődmények megelőzésére ajánlották.

Így állítsuk meg a hasmenést Gyorsan

A klinikai vizsgálatok eredményei az Enterosgel magas hatékonyságát mutatták ki a hasmenés kezelésére vonatkozóan. Az alkalmazás első három napjában a kísérleti csoport 18 betege (85,7%) szubjektív javulást mutatott. 10-12 nap elteltével minden betegnél normalizálódott a bélmozgás (abbamaradt a hasmenés) a széklet tömegének kialakulásának tendenciájával, megszüntetve a fájdalmat és a dyspeptikus szindrómákat. A betegek kísérleti csoportjában a bélmozgások normalizálódását figyelték meg az első héten (átlagosan 7 óra), míg a kontroll csoportban csak 18-20 napig, és néhány esetben (6 betegnél) a hagyományos terápia nem volt elég hatékony a fájdalom-szindróma, az instabil széklet és az emésztési zavar megszüntetésére. Az 1. táblázatból levonható, hogy a kísérleti csoport összes páciensénél pozitív eltolódások alakultak ki a koprogramban az Enterosgéllel. Ezek a változások főként a leukociták, a vörösvértestek és a nyálka, a jodofil mikroflóra, az intracelluláris keményítő, az emésztetlen cellulóz, a steatorrhea és a kreatorrhoea eltűnésében vagy csökkentésében következtek be.

1. táblázat: A betegség alapvető klinikai megnyilvánulásainak dinamikája a terápia hatására az emésztőrendszer patológiájában szenvedő betegeknél (napokban mutatva)

Mutatók Kontrollcsoport (n = 15) Kísérleti csoport (n = 21)
A székletürítés számának normalizálási időtartama
20.5 ±1.5
6.0 ±1.4*
A széklet tömegének kialakulásának időtartama
21.4 ±2.5
15.4 ±2.5*
A fájdalom szindróma eltűnési ideje
19.4 ±1.6
10.6 ±1.9*
A meteorizmus eltűnési ideje
18.5 ±1.0
10.5 ±1.8*

Megjegyzés: * – a mutatók szignifikáns különbséget jelentenek az Enterosgel használata előtt és a kezelés után (p <0,05).

Hasmenés elleni otthoni gyógymódok és kezelések. Hasmenés gyermekeknél: okok és kezelések.

Mérgezés elleni elsősegély a hasmenés megállításához, méregtelenítse a vastagbelet Enterosgel segítségével.

Első adagolás hasmenés ellen: 2 szokásos egyszeri adag, majd minden bélmozgás után egyetlen adag. Miután a hasmenés megszűnt, ajánlott az Enterosgel® szedését 5 napig folytatni, az életkornak megfelelő adagolással.

Az emésztési zavarok enyhítésére – Enterosgel.